|

|
Brand Ambassador
Många känner igen Micke från en av Sveriges bästa whiskybarer, Akkurat. Hans gedigna kunskap i ämnet är odiskutabelt och är ett ovärdeligt bollplank när det är dags att diskutera whisky.
Om du vill att vi skall hålla en provning hos er eller liknande så är det Micke du kontaktar.
Telefon: 070-7796394
|
|
Varumärken vi ansvarar för |
|

|
Tullibardine Distillery ligger vid foten av berget Ochil Hill i Perthshire,, precis där det skotska höglandet börjar. Ochil Hill är känd för sitt kristallklara källvatten. Det är vatten från denna källa som Tullibardine använder när man gör sin whisky.
Det är även samma källa som Skottlands första bryggeri använde under 1400-talet. Det var King James IV som gjorde bryggeriet känt genom att köpa festölen till sin kröning därifrån år 1488.
Dagens destilleri är byggt på samma plats som bryggeriet och producerar en fin single malt whisky av majestätisk kvalité. Någon har till och med myntat uttrycket "Enastående drickbar" om whiskyn.
|
|
|
Akashi är namnet på orten där destilleriet White Oak är beläget i ett fridfullt bostadsområde vid kusten, inte långt från Kobe. Bolaget heter Eigashima och producerar framför allt sake och shochu. Blended whisky har producerats ett bra tag men single malt buteljerades först år 2007.
Man destillerar bara whisky en månad om året och importerar, likt andra japanska producenter, råvaran från Skottland. Förutom bourbon- och sherryfat använder man också vinfat och fat som innehållit sake.
|
|
|

|
Under 1600 och 1700-talet kallade invånarna på öarna i Karibien sitt destillat för Kill Devil. Även om vidskepligheten nu avtagit så är det ändå i Karibien som man hittar många exklusiva romsorter.
Serien Kill Devil visar den stora bredden av romsmaker och den höga kvalitén som finns bland de lagrade romerna från de olika öarna och från annat håll.
Dessa Single Cask buteljeringar är utvalda av Familjen Laing där Stewart och hans söner Scott och Andrew noggrant provat dom alla för att senare bli buteljerade för hand i Scotland. |
|

|
Omar är gaeliska och betyder "amber" (bärnsten) och är namnet på den Single Malt Whisky som man tillverkar på Nantou Distillery (Winery). Det var först 2008 som man började destillera sprit för whisky. Det började med en blended whisky men under 2013 släppte man två cask strength single malt whisky som fick ett gott mottagande. Detta följdes upp med att man i början av 2015 släppte serien Omar vars huvudsakliga sorter är en Sherry Type och en Bourbon Type. |
|

|
Den nästan legendariske whiskysamlaren Suhkinder Singh är välkänd för många, speciellt genom sin butik The Whisky Exchange. Suhkinder har lyckats väl med sina samlingar så pass bra att han öppnat två butiker i Londons: en i Covent Garden och en på Great Portland Street i Fitzrovia.
Under senaste åren har man börjat buteljera med egen etikett som man kallar The Single Malts of Scotland. Flera buteljeringar har fått mycket bra kritik i olika whiskytidningar, inklusive Editors Choice i Whisky Magazine.
The Single Malts of Scotland buteljeras egentligen av hans andra bolag Speciality Drinks som även har en internetshop med rikt utbud av olika drycker.
|
|

|
Den nästan legendariske whiskysamlaren Suhkinder Singh är välkänd för många, speciellt genom sin butik The Whisky Exchange. Suhkinder har lyckats väl med sina samlingar och sin butik, så pass bra att han öppnat ytterligare en i Londons kända Vinopolis, ett dryckes tempel i södra London.
Under senaste åren har man börjat buteljera whisky under egen etikett, med moderbolaget Speciality Drinks som producent.
Serien Elements of Islay är tänkt att vara just det som Islay är uppbyggt av, olika element. I stället för att namnge de olika destillerierna så har man använt sig av kemins typiska förkortningar. |
|
|
Togouchi är det gamla namnet på en ort som låg i Yamagata, Hiroshima. Numera uppgår den i staden Akiota.
Bolaget Chugoku Jozo etablerades 1918 i Sakurao strax utanför Hiroshima. Man har producerat sake och shochu i över 100 år och 1990 började man producera whiskymärket Togouchi med importerade whiskies.
2018 startade man ett destilleri som fick namn från platsen. Man lagrar sina whiskies i en 717 meter lång, nedlagd järnvägstunnel med en konstant temperatur på 14°C och luftfuktighet på 80 %, vilket ger en långsam mognadsprocess i faten.
|
|
|
Cachaca Magnifica produceras på farmen Fazenda do Anil, beläget mellan orterna Vassouras och Miguel Pereira i delstaten Rio de Janeiro.
Man började producera cachaca år 1985 men märket Magnifica dök upp först år 1997. Cachacan är destillerad i koppar- Pot still och lagras på ekfat. |
|

|
Den nästan legendariske whiskysamlaren Suhkinder Singh är välkänd för många, speciellt genom sin butik The Whisky Exchange. Suhkinder har lyckats väl med sina samlingar och sin butik.
Under senaste åren har man börjat buteljera whisky under egen etikett, med moderbolaget Speciality Drinks som producent.
Serien Port Askaig är namngiven av hamnen som ligger på ön Islay´s östkust. Vilket destilleri som använts till denna singel malt är dock inte officiellt. |
|