Välkommen till Clydesdale!
Är du 20 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.
Genom att fortsätta att använda clydesdale.se så bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner då även att clydesdale.se använder s.k. cookies. Clydesdale.se använder cookies för att göra din upplevelse här lite bättre.
Varugrupp: Genever

Genever kallas ibland även Dutch Gin och är föregångaren till Gin. Runt 1650 blandade en hollänsk doktor olja från enbär med sprit och kallade det genever. Ungefär samtidigt var engelska soldater baserade pådet europeiska fastlandet (80-åriga kriget) och blev bekanta med genever, en dryck som skulle stärka dom och inte vara så nervösa inför sina uppgifter. Drycken fick smeknamnet Doutch Courage.


Genever gjordes i början genom att man destillerade maltvin till cirka 50%. Då det inte var speciellt gott så smaksattes det med enbär (jeneverbes på holländska).


De olika typerna av Genever är Oude (gamal) och Jonge (ung). Med gammal teknik så blev smakerna från den säd man använde mer tydlig och på senare tid när man kunde destillera en mycket renare sprit så försvan delar av smakerna. Jonge använder idag en mindre andel korn (malt) i mäsken och även melass från sockerbetor kan användas.


Jonge
Till Jonge Genever får man inte använda mer än 15% naltvin i mäsken och även 10 gram socker per liter.


Oude
Oude Genever måste innehålla minst 15% maltvin och max 20 gram socker per liter.


Korenwijn
Detta är den typ som är mest lik den originalet och innehåller minst 51% maltvin och max 20 gram socker per liter.


Graanjenever
Denna ovanliga är av olika säderslag, mem utan socker.


Genever kan i likhet med Gin lagras på ekfat.

Detta är aktuellt sortiment tillgänligt via Systembolaget eller direkt från vårt lager.
Best?llning / Kundvagn
Det ?r l?tt att best?lla varor via v?r hemsida.
Nyhetsbrev